Zakelijke TV

De nieuwe thuisbasis van digitale live communicatie?

De digitale transformatie van live communicatie vordert. Streaming studio’s schieten als paddestoelen uit de grond. Steeds meer bedrijven doen ervaring op met digitale of hybride evenementen. Maar dat niet alleen. Met de ervaring lijkt ook de positieve grondhouding tegenover deze nieuwe formaten toe te nemen.

Waarom slaagt digitale live communicatie?

Als hybride live communicatiebureau hebben wij de afgelopen maanden veel klanten geadviseerd en een grote verscheidenheid aan digitale en hybride evenementen en projecten gerealiseerd. Wij constateren een soortgelijke ontwikkeling: het gevoel van verlies van de gebruikelijke authentieke live-ervaring bij de bedrijven wordt nu vergezeld door een groeiende openheid voor digitale en hybride formaten.

Een van de oorzaken hiervan is ongetwijfeld de steeds verfijndere software die digitale interactiviteit mogelijk maakt en het gevoel geeft dat wij ook in de digitale ruimte dicht bij elkaar kunnen zijn. Maar wij schrijven het succes van de nieuwe formaten ook toe aan een andere oorsprong, namelijk digitale storytelling met bewegende beelden.

Vandaag leven we meer dan ooit in een visuele cultuur. Bewegende beelden, zowel op televisie als op de verschillende videoplatforms op het internet, zijn alomtegenwoordig. Studies die zich bezighouden met bewegende beelden op het gebied van informatieoverdracht en reclame getuigen van de grote potentiële impact ervan.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bedrijfstelevisie als platform voor digitale (live) communicatie

Ons doel is digitale live communicatie uit de schaduw van zijn analoge grote broer te leiden en geschikt te maken voor de toekomst in het nieuwe normaal. Om dit doel te bereiken is het zinvol om ons niet alleen te richten op de ontwikkeling van digitale interactie, maar om live-communicatie een eigen platform te geven en zo een thuis te bieden in de grote wereld van bewegende beelden.

Corporate TV zou zo’n huis kunnen worden. Met een digitaal tv-kanaal met een eigen domein kunnen bedrijven hun doelgroep zowel live-formats als traditionele formats zoals reportages en nieuwsprogramma’s of klassieke reclamefilms aanbieden. Zo ontstaat een individueel programma dat bedrijfsboodschappen en informatie op een veelzijdige manier presenteert.

Corporate TV kan worden verspreid als Internet TV via de website of worden afgespeeld op schermen wereldwijd met behulp van mediaspelers en een centraal redactiesysteem. Bovendien kan individuele inhoud ook via sociale netwerken worden verspreid. Een afzonderlijke mediatheek biedt ook permanente toegang tot de bijdragen.

In tegenstelling tot YouTube of Vimeo biedt corporate TV met een eigen domein een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, omdat content individueel en exclusief beschikbaar kan worden gesteld voor speciale doelgroepen en gelegenheden, zoals interne trainingen of productpresentaties.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Onze conclusie

Corporate TV kan niet alleen een nieuw onderkomen bieden voor digitale live communicatie. Het is ook bij uitstek geschikt als knooppunt in een bedrijfscommunicatienetwerk dat steeds digitaler wordt.

Meer informatie over bedrijfs-tv vindt u hier.

­Ja, ik wil …

Wil je ook inspireren?
Graag. Geef ons een belletje!

+49 4406 / 95 75 00

Of we nemen contact met u op:

Voor een optimale weergave moet u uw toestel draaien.