“Zeg het me, Reinhard!” – Inzichten uit 25 jaar evenementenwerk

Deel 1: Alles in de stroom!

POMMEREL Live-Marketing viert in 2022 zijn 25-jarig bestaan. En aangezien onze Managing Director Reinhard Pommerel graag goede verhalen vertelt, vroegen we hem: “Vertel me eens, Reinhard, welke inzichten neem je eigenlijk mee uit 25 jaar evenementenwerk?”

Het eerste wat bij Reinhard opkomt is een uitspraak van de oude Griek Heraclitus: alles stroomt!

“Ik denk dat weinig sectoren de laatste 25 jaar zo veranderd zijn als de evenementenindustrie. Eventmarketing in de huidige betekenis bestond 25 jaar geleden nog niet eens. In die tijd werden we vaak geringschattend aangeduid als “krukentrekkers” en “feestvierders”. Aan het begin van het millennium begon de industrie zich steeds meer te professionaliseren. Het beroep van eventmanager bestaat bijvoorbeeld pas sinds 2001. Aangezien ik zelf vanuit het hotelwezen in het eventmanagement ben gestapt, waren de verdere ontwikkeling van onze branche en de bevordering van jong talent vanaf het begin heel belangrijk voor mij. Sinds 2004 leiden wij voortdurend bij en zetten ons ook samen met het Studieninstitut en de Bundesvereinigung der Veranstaltungswirtschaft fwd in voor de ontwikkeling van ons beroep.

Met de professionalisering heeft de sector zich toen ook inhoudelijk zeer sterk ontwikkeld. Wij begonnen meer en meer strategische concepten te schrijven die de doelstellingen en de economische voordelen van een evenement duidelijk maakten aan de klanten. Vandaag de dag zijn event marketing en live communicatie vaak al natuurlijke componenten van bedrijfscommunicatie. Hoewel er hier nog ruimte is voor verbetering. Maar men mag niet vergeten dat veel grote bedrijven pas rond de millenniumwisseling met strategische eventmarketing zijn begonnen. Wij groeiden hierin samen en konden zo vormgevende momenten voor onze cliënten helpen vormgeven en uitvoeren.

Natuurlijk zijn er ook megatrends zoals digitalisering en duurzaamheid die het evenementenwerk sterk veranderen. De snelheid van de innovatie op deze gebieden is fenomenaal. Wij zijn nog maar pas begonnen met het onderkennen van de mogelijkheden van digitale en virtuele technologie, zoals momenteel wordt besproken op basis van de Metaverse, voor de organisatie en het ervaringskarakter van een live-evenement. Er liggen hier grote kansen voor ons, ook voor nieuwe bedrijfsmodellen. Deze fase is vooral opwindend voor de nieuwe generatie in onze industrie. Ik ben er zeker van dat de jonge professionals van de generatie van de digital natives de evenementensector in de komende jaren op een zeer positieve en opwindende manier vorm zullen geven. Daar kijk ik erg naar uit!”

 

­Ja, ik wil …

Wil je ook inspireren?
Graag. Geef ons een belletje!

+49 4406 / 95 75 00

Of we nemen contact met u op:

Voor een optimale weergave moet u uw toestel draaien.